Уилямс и Возняцки на финала в Ню Йорк



06-09-2014 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс и Каролине Возняцки ще спорят за титлата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис.

Американката беше безкомпромисна срещу Екатерина Макарова от Русия и я победи с 6:1, 6:3 за точно един час игра. Така Серина се класира за финала със само 26 загубени гейма в шестте си мача в Ню Йорк. При победа Уилямс ще запише трети пореден успех на US Open и общо шести. Тя би изравнила по титли от Големия шлем (18) Крис Евърт и Мартина Навратилова на четвъртото място. Първа е Маргарет Корт с 24 трофея, следвана от Щефи Граф с 22 и Хелън Уилс Мууди с 19 купи.

В истинска драма се превърна другият полуфинал. Датчанката Возняцки се наложи над Пън Шуай със 7:6(1), 4:3 и отказване на китайката. Първият сет премина през доста перипетии във ветровитото време. Той продължи 67 минути - по-дълго от целия мач на Серина с Макарова.

Във втората част Пън започна да страда от болки в бедрата. В осмия гейм тя почти колабира на корта от крампите. Беше оказана медицинска помощ на азиатката и тя се върна в игра. След още няколко разигравания Пън Шуай рухна на корта. 11-ата в световната ранглиста Возняцки спечели симпатиите на публиката, след като напусна своята половина, за да отиде при падналата китайка и лично да я попита как е и да я утеши. Каро ще играе на финал в Ню Йорк за втори път след 2009 година.

Серина Уилямс води с 8-1 победи срещу Каролине Возняцки. Това лято те се срещнаха два пъти като американката спечели в по три сета. В Монреал Серина спечели трудно с 4:6, 7:5, 7:5, а в Синсинати победата дойде след 2:6, 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини