Федерер обърна Монфис от 0-2 сета



05-09-2014 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на Откритото първенство на Съединените щати по тенис Роджър Федерер направи впечатляващ обрат, за да се класира за полуфиналите в Ню Йорк за девети път. Швейцарският маестро победи №20 Гаел Монфис от Франция след като спаси два мачбола 4:6, 3:6, 6:4, 7:5, 6:2. Негов съпренки ще бъде Марин Чилич.

Монфис, който спря Григор Димитров на осминафинал, спаси две точки за пробив в първия си сервис гейм, но след това проби за 4:2, за да вземе сета. Французинът взе и втората част.

След това започна началото на възраждането на петкратния шампион тук Федерер. В четвъртата част той имаше много тежко изпитание. Монфис стигна до два мачбола при 5:4, но ги отрази. После успя да направи брейк в 12-ия гейм, благодарение на две двойни грешки на 28-годишния парижанин. В петия сет бащата на четири деца беше неудържим и след два пробива триумфира.

В другия четвъртфинал хърватинът Марин Чилич беше категоричен срещу чеха Томаш Бердих и го победи с 6:2, 6:4, 7:6(4), за да стигне за първи път в кариерата си полуфинал на US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини