Григор детронира Мъри



02-07-2014 00:00 | Станко Димов
Григор Димитров спечели по безапелационен начин четвъртфинала си срещу шампиона на Wimbledon Анди Мъри. Поставеният под номер 11 българин победи с 6:1, 7:6(4), 6:2 третия в схемата бритавец на централния корт в Лондон. Първата ни ракета се е на исторически полуфинал, където ще очаква водача в схемата Новак Джокович.

Най-новият член на Топ 10 Григор трябваше да спасява точка за пробив още в първия гейм, но се справи отлично. На свой ред той поведе с 40:15 при сервис на съперника и проби за 3:1 след топка в аут на Мъри. Българинът продължи да доминира и направи още един брейк - този път на нула. След това при 5:1 Димитров сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и реализира втория си сетбол със смач.

И във втората част 23-годишният хасковлия продължи да играе почти без грешки. Той проби началния удар на олимпийския шампион за 4:3. За съжаление Мъри направи рибрейк веднага. Шотландецът направи първия си пробив в мача след един час игра. В следващия гейм се стигна до 30:30. Анди успя и с малко късмет да спечели следващото разиграване, което беше от 31 удара, а след това взе подаването си с ас. Стигна се до тайбрек. В него Григор беше по-добрият тенисист. Той поведе с 6:4 точки след отлична къса топка и веднага след това спечели частта при първия си шанс.

Димитров проби обезверения Мъри за 4:2, след като защитаващият титлата си шотландец направи двойна грешка. Юношеският шампион от Лондон през 2008 година затвърди в следващия гейм, като го завърши с ас. Британецът сервираше за оставане в мача при 2:5. Нервите му не издържаха и се стигна до 15:40 след поредната двойна грешка. При втория мачбол Мъри заби топката в мрежата и Гришо вдигна победоносно ръце.

Димитров си заработи 720 точки за световната ранглиста, където в понеделник ще запише дебют в Топ 10. В мача българската звезда записа 32 печеливши удари, от които 10 аса, срещу 18 непредизвикани грешки (3 двойни). При Анди Мъри съотношението е 24-37, което доказва тоталното превъзходство на Григор в двубоя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини