Серина отпадна най-рано от 2005 г.



29-06-2014 00:00 | Станко Димов
Французойката Ализе Корне отстрани световната номер едно Серина Уилямс от Wimbledon, след като я победи с 1:6, 6:3, 6:4. За петкратната шампионка в турнира от Големия шлем това е най-ранното отпадане в Лондон от 2005 година. При мъжете Надал и Федерер продължават по план.

След само два изиграни гейма Корне и Уилямс трябваше да се приберат в съблекалнята заради поройния дъжд. Доиграването започна 4 часа по-късно. В първата част Серина доминираше, взе 5 поредни гейма и я спечели. 24-годишната Ализе не се предаде и с точни и дълбоки удари започна да разхожда съперничката си по корта. Двукратната участничка в Турнира на шампионките в София Корне поведе в решителния трети сет с два пробива с 5:2. Американката успя да върне единия, но при 5:4 тенисистката от Ница стигна до мачбол, който реализира след воле на Серина в мрежата.

"Не мога да повярвам какво се случи! След дъжда направо не можех да движа краката си. Загубих сета само за 15 минути, но след това се събудих и успях да спечеля. Не знам как стана, направих го със сърце и подкрепа от зрителите", заяви 25-ата в схемата Ализе, която едва за втори път в кариерата си стига до осминафинал в Шлема.

Следващата съперничка на французойката е Йожени Бушар от Канада, която преодоля Андреа Петкович с 6:3, 6:4 в мач на полуфиналистки от Roland Garros.

Продължава великолепното представяне на Мария Шарапова. Рускинята сгази Алисън Риск от Съединенинет щати с 6:3, 6:0.

При мъжете водачът в световната ранглиста Рафаел Надал успя единствен да спечели преди дъжда, като се наложи над Михаил Кукушкин от Казахстан с 6:7(4), 6:1, 6:1, 6:1. Испанският левичар загуби сет в трети пореден мач в "Ол Инглънд клъб". Следващият опонент на Рафа е 19-годишният австралиец Ник Киргиос, който победи друг млад талант - Иржи Весели.

Седемкратният победител в Лондон Роджър Федерер отново не показа никакви слабости. Той отстрани колумбиеца Сантяго Хиралдо с 6:3, 6:1, 6:3. В понеделник швейцарецът ще се изправи срещу Томи Робредо от Испания, който надделя над поляка Йежи Янович с 6:2, 6:4, 6:7(5), 4:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини