Надал си върна на Росол, Киргиос спаси 9 мачбола



26-06-2014 00:00 | Станко Димов
Вторият поставен на Wimbledon Рафаел Надал се класира по трудния начин за третия кръг на турнира. Двукратният шампион от Лондон се наложи над чеха Лукаш Росол с 4:6, 7:6(6), 6:4, 6:4 на централния корт след повече от два часа и половина игра.

Испанският левичар върна спомените за загубата от Росол в първия кръг в "Ол Инглънд клъб" през 2012 година. 196-сантиметровият чех взе първия сет, а във втория имаше сетбол при 6:5 точки в тайбрека. Рафа успя да го неутрализира, малко щастливо изравни сетовете след двойна грешка на съперника, но след това убедително наложи волята си.

В третия кръг Надал ще играе в събота срещу представящия Казахстан Михаил Кукушкин.

Истински подвиг направи 19-годишният австралийски тенисист Ник Киргиос. Той отрази цели девет мачбола преди да победи №13 в схемата Ришар Гаске от Франция с 3:6, 6:7(4), 6:4, 7:5, 10:8. Участващият с "уайлд кард" Киргиос спасяваше решителните точки с бомбения си сервис. Но веднъж му помогна и "ястребовото око". Тийнейджърът обжалва отсъдена двойна грешка в 12-ия гейм и така се измъкна.

Развръзката настъпи в 17-ия гейм, когато Гаске беше пробит на нула. След това тенисистът от Канбера сервира безмилостно за победата, като завърши двубоя с 21-ия си ас. Следващият съперник на Ник Киргиос е Иржи Весели, който изхвърли също в пет сета друг французин - Гаел Монфис.

Продължава напред и седемкратният шампион в турнира Роджър Федерер. Той се справи с Жил Мюлер от Люксембург с 6:3, 7:5, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини