Надал и Мъри с лесни победи



29-05-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал и олимпийският шампион Анди МЪри се класираха за третия кръг на Откритото първенство на Франция.

Защитаващият титлата си осемкратен шампион от Roland Garros Надал спря устрема на 20-годишния австриец Доминик Тийм с 6:2, 6:2, 6:3. В последния сет младокът тества испанския левичар като проби и поведе с 3:1 гейма. Но от този момент Рафа не позволи повече изненади и затвори двубоя след 5 поредни гейма.

"Неговите топки отскачаха много високо, Доминик удряше силно и мисля, че той притежава всичко да стане шампион. Аз изиграх стабилен мач и ако не беше така, щях да имам проблеми", призна Надал.

В третия кръг испанецът ще се изправи срещу Леонардо Майер от Аржентина.

И Анди Мъри записа успех в три сета. Шотландецът отстрани представящия Австралия Маринко Матошевич с 6:3, 6:1, 6:3. Мъри допусна единствения пробив за 3:5 в заключителната част. Веднага след това обаче той проби на свой ред, за да спечели срещата.

Следващият съперник на Анди изглежда доста солиден. Това е германецът Филип Колшрайбер.

Още един от фаворитите в Париж записа лесен успех. Давид Ферер победи с 6:2, 6:3, 6:2 италианеца Симоне Болели. Испанецът, който игра финал миналата година тук, очаква в следващия кръг Хуан Монако или Андреас Сепи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини