Ноле пак би Рафа, Серина с титла №60



18-05-2014 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович детронира шампиона Рафаел Надал, за да спечели титлата от турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Ноле победи с 4:6 6:3, 6:3 световния номер едно и даде сериозна заявка за успех и на Roland Garros. Сърбинът записа втори успех във втория мач помежду им през 2014 г. след победата на финала в Маями. При жените в италианската столица триумфира Серина Уилямс.

В първия сет Рафа направи два пробива и показа формата, която му позволи да се наложи на полуфинала над Григор Димитров с 6:2, 6:2. След това обаче Джокович заигра на много високо ниво, докато испанският левичар започна да прави доста грешки. Последният лъч надежда за Надал беше, когато върна пробива за 3:3 в третия сет. От този момент обаче белградчанинът не загуби повече гейм и заслужено триумфира.

Това беше 44-а титла за Джокович и пета от "Мастърс 1000" в последните турнира от сериите. След финала Ноле отново призова за подкрепа на сполетяната от незапомнени наводненения негова родина. Самият той дари премията си от над половин милион евро на пострадалите в Сърбия.

Рафаел записа трета загуба на клей, което е най-слабото му представяне на тази настилка в последните 10 години. Надал ще отиде в Париж със само един трофей на червено - в Мадрид.

При дамите, на финала на турнира от категория "Премиер", Серина Уилямс беше категорична срещу местната любимка Сара Ерани и я победи с 6:3, 6:0. Това беше титла №60 за световната номер едно от Съединените щати.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини