Иванович прекъсна серия на Шарапова



15-05-2014 00:00 | Станко Димов
Сръбската тенисистка Ана Иванович спечели двубоя на бившите номер едно в света срещу Мария Шарапова. Тя победи рускинята с 6:1, 6:4, за да се класира на четвъртфиналите на турнира в Рим от категория "Премиер".

Така Ана нанесе първа загуба на клей на приятелката на Григор Димитров тази година. Освен това прекъсна и негативната си серия срещу Маша от седем поредни загуби.

В първия сет белградчанката беше безмилостна и го затвори само за 31 минути. Иванович стартира с пробив, но Шарапова реагира и го върна. Ана нанесе своя удар в последния гейм, когато постигна нов брейк, донесъл й победата. Сръбската хубавица наниза 22 печеливши удара срещу 13 непредизвикани грешки, докато при рускинята съотношението беше 16-14.

За последно Ана Иванович беше печелила срещу Мария на полуфинала на Roland Garros през 2007 г., където в последствие взе и единствената си титла от Големия шлем. Шарапова не беше губила на червени кортове от 2011 година от никого друг освен от Серина Уилямс.

На четвъртфиналите в Рим Иванович се изправя срещу испанката Карла Суарес Наваро, която се класира без игра, заради отказа на Симона Халеп, която напусна турнира заради травма на коремен мускул.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини