Контузия на Кеи даде трофея на Рафа



12-05-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал защити титлата си от турнира в Мадрид, който беше от категория "Мастърс 1000". На финала испанският левичар се наложи над Кеи Нишикори след 2:6, 6:4, 3:0 и отказване на японеца заради контузия в гърба.

Нишикори направо помете Краля на клея в първия сет. Той водеше с пробив и във втората част, когато се случи нещастието. При 4:3 за Кеи и негов сервис той се разтегна за една топка и получи неприятната травма. От този момент той не беше в състояние да се противопостави на Надал и бе принуден да се откаже при 0:3 в третия сет.

"Разочарован съм от това, което се случи на финала. За съжаление след травмата не можах да окажа съпротива на Рафа, който беше твърде добър днес. Изкарах няколко страхотни седмици в Испания. Спечелих титлата в Барселона и играх финал в Мадрид, така че тя се превърна в мой втори дом", заяви при награждаването от кралица София 24-годишният Нишикори.

Надал спечели за четвърти път трофея в Мадрид и завоюва своята 63-а титла във финал №90. Успехът на 27-годишния шампион беше 44-и за него на клей. Това го доближи още по-близо до рекордьора Гийермо Виляс, който има 46 трофея на червено.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини