Шарапова и Халеп на полуфинал



09-05-2014 00:00 | Станко Димов
Финалистката от миналата година Мария Шарапова и Симона Халеп се класираха на полуфинал на турнира он сериите "Премиер задължителен" в Мадрид. Шампионката от последните две издания Серина Уилямс се отказа заради контузия в крака. При мъжете защитаващият титлата си Рафаел Надал също е полуфиналист.

Осмата поставена Шарапова успя да направи обрат срещу втората в схемата Ли На и да спечели с 2:6, 7:6(5), 6:3. Така приятелката на Григор Димитров записа 41-а победа на червени кортове след полуфинала на Roland Garros през 2011 г. Тя има за този период едва 3 загуби - всичките от Серина.

Рускинята губеше със сет и пробив, но не се отказа от борбата и успя да го върне, а после и да спечели в тайбрека. В третата част Шарапова проби за 3:1 и не допусна до края да бъде застигната от азиатката, която триумфира в Мелбърн през януари. За да играе на втори пореден финал в "Ла Каха Махика" Маша ще трябва да победи третата поставена Агнешка Радванска.

В другия полуфинал играят четвъртата Симона Халеп и Петра Квитова, която се класира без игра, след отказа на Уилямс. Победителката от Турнира на шампионките в София Халеп надделя над Ана Иванович. Сръбкинята взе първите два гейма в мача, но румънката се събуди и спечели седем последователни гейма. От 2:2 във втория сет Халеп отново наложи волята си и не загуби повече гейм.

При мъжете турнирът е от сериите "Мастърс 1000". В четвъртфинал днес световният номер едно Рафаел Надал преодоля Томаш Бердих с 6:4, 6:2 за по-малко от час и половина. Испанския левичар проби за 4:2 в първия сет. Той повтори упражнението за 2:1 в следващия, което сломи съпротивата на чеха, който елиминира Гришо вчера.

На полуфинала Надал излиза срещу сънародника си Роберто Баутиста Агут, който елиминира колумбиеца Сантяго Хиралдо с 6:3, 6:4.

В друг двубой Давид Ферер надигра Ернестс Гулбис със 7:6(3), 6:2. Следващият съперник на испанеца е Кеи Нишикори, който осуети изцяло домакински полуфинали, като победи Фелисиано Лопес с 6:4, 6:4.

Снимка: Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини