Мелцер с 10-ти четвъртфинал за годината



29-09-2010 14:30 | Станко Димов

Австриецът Юрген Мелцер определено изживява най-силния период в кариерата си, достигайки за 10-ти път тази година до 1/4-финален мач.

 

Днес Мелдер надви с 6-3, 6-4 Дуди Села и си гарантира място сред най-добрите 8 на турнира в Банкок. Мелцер, който е поставен под номер 3 в схемата, записа трети успех над този съперник през 2010 година.

 

"Дуди е труден опонент. Той обича дългите разигравания и е готов да се бори до последно за всяка точка. Доволен съм от победата и най-вече от играта, която показах", каза след мача Мелцер.

 

В спор за място на полуфиналите Мелцер ще се изправи срещу победителя от мача Виктор Троицки (Сърбия) - Ярко Ниеминен (Финландия).

 

Място на 1/4-финалите в Тайланд си гарантира и Гилермо Гарсия-Лопес. Испанецът записа повече от драматична победа със 7-5, 6-7, 7-5 над Флоран Сера и взе реванш за поражението от същия съперник на турнира в Казабланка през април.

 

С огромен интерес се очаква и завръщането на корта на световния номер 1 Рафаел Надал. Испанецът играе своя първи мач в Банкок утре сутрин, а негов съперник ще е квалификанта Рубен Бемелманс (Белгия).

 

БАНКОК, ОСНОВНА СХЕМА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини