Стефани Стоева тръгва за медал от европейското



16-04-2014 00:00 | Станко Димов
Трикратната европейска шампионка по бадминтон за девойки Стефани Стоева даде пресконференция днес. Миналата събота 18-годишната хасковлийка беше определена за най-добър млад състезател на Европа.

Председателят на БФБ д-р Пюзант Касабян изтъкна, че тази награда носи изключителен престиж за българския спорт и като стойност е по-голяма от златните медали на Европейското първенство за младежи и девойки.

Стефани Стоева каза пред репортерите: „Не съм очаквала да спечеля тази награда и съм изключително щастлива! Благодаря на моя треньор Гюнтер Хубер, на моята мениджърка Каролина Зографова и на БФБадминтон! Не очаквах толкова много хора да ме подкрепят, за което им благодаря! За Европейското първенство в Казан следващата седмица тръгвам с амбицията да спечеля медал на сингъл, а със сестра ми Габриела – да сме сред призьорите при двойките”.

Треньорът на Стефани - германецът Гюнтер Хубер, сподели, че от три години работи с двете сестри и е впечатлен, че освен талант те притежават и много ценно качество – да се справят с трудните тренировки. „Всеки ден тренираме двуразово. Радвам се, че Стефани и Габриела са разбрали, че бадминтонът е един дълъг път, който трябва да се извърви. И че нищо не идва даром и с късмет - успяват тези, които работят по-усърдно от другите.”

Изпълнителният директор на БФ Бадминтон Володя Златев заяви, че освен от Стефани и Габриела Стоеви на Европейското първенство в Казан очаква много добро представяне и от Петя Неделчева и Линда Зечири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини