Серина на девети финал в Маями



28-03-2014 00:00 | Станко Димов
Световната номер едно Серина Уилямс се класира за своя девети финал на турнира в Маями, където ще срещне втората в ранглистата Ли На. При мъжете във втория полуфинал ще играят Рафаел Надал и Томаш Бердих.

Уилямс, която е шесткратна шампионка в състезанието, победи за пореден път Мария Шарапова с 6:4, 6:3. Мачът беше повторение на миналогодишния финал, спечелен отново от американката. Така Серина вече има 16 успеха срещу рускинята при само две загуби с 10-годишна давност.

В повторението пък на финала от Откритото първенство на Австралия китайката Ли пак надигра Доминика Цибулкова със 7:5, 2:6, 6:3. Азиатката доминира този сезон и победи за трети пореден път този сезон миниатюрната словачка, която в понеделник ще дебютира в Топ 10.

При мъжете водачът в ранглистата и схемата Рафа Надал трябваше да прави обрат срещу канадеца Милош Раонич, за да надделее след 4:6, 6:2, 6:4 след повече от два часа и половина игра.Турнирът в Маями е един от малкото, които испанският левичар не е печелил, въпреки че е играл три финала.

"За моето самочувствие е много важно, че стигнах до полуфинал, след като загубих рано в Индиън Уелс. Разликата между полуфинал и четвъртфинал е голяма и ще опитам отново да играя най-добрия си тенис", коментира Надал.

Чехът Томаш Бердих записа своята 450-а победа след 6:4, 7:6(3) срещу Александър Долгополов от Украйна. Лошата новина за Бердих е, че е записал 16 поредни загуби от Рафа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини