Пиронкова с победа на старта



18-03-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова започна с победа участието си на турнира на твърди кортове в Маями от категория "Премиер задължителен" с награден фонд от 5,4 милиона долара. Тя се наложи с 6:2, 7:5 за един час и 17 минути над представителката на Казахстан Галина Воскобоева.

Пиронкова пробив за 1:0. 29-годишната Воскобоева имаше трудности при първия си сервис и българката се възползва от тази слабост в играта на съперничката. Цвети направи нов прбив за 5:2, след което при собствен сервис сложи край на частта за 6:2 след 33 минути игра. Пловдивчанката показа стабилност при подаванията си и не й се наложи да отразява нито една точна за пробив в първия сет.

Във втората част силите бяха по-изравнени. Пиронкова отново имаше брейкпойнт в първия гейм, но този път 63-ата в света Воскобоева го отрази. Проблемите на тенисистката от Казахстан със сервисите продължиха и тя изостана с 0:40 при собственото си подаване в петия гейм. Цвети не съумя да реализира трите си точки за пробив и резултатът стана 3:2. След двойна грешка на Воскобоева пловдивчанката стигна до нов брейкпойнт и най-сетне пробивът бе факт за 4:3. Осмият гейм мина през няколко равенства, но Пиронкова не се пропука. Сервирайки за победата при 5:4, първата ни ракета допусна пробив. В следващия гейм обаче тя компенсира грешката си, осъществи нов пробив за 6:5, след което със сервис гейм на нула стигна до крайния успех в мача - 7:5.

Пиронкова си осигури 35 точки за световната ранглиста, където е 47-а сега. Във втория кръг Цвети ще се изправи срещу поставената под №25 в схемата Сорана Кърстя (Румъния), която победи през януари в Сидни по пътя към първата си титла.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини