Джокович измъкна трофея в Индиън Уелс



17-03-2014 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата Новак Джокович успя са постигне обрат и да спечели за трети път в кариерата си турнира в Индиън Уелс, който беше първият за сезона от сериите "Мастърс 1000". На финала сърбинът се наложи над Роджър Федерер с 3:6, 6:3, 7:6(3).

Ноле започна мача с две двойни грешки и допусна пробив. Федерер не допусна той да бъде върнат и спечели първата част след половин час игра. Във втория сет Джокович заигра по-агресивно и успя да пробие за 5:3, след което изравни общия резултат в двубоя. Швейцарският маестро, който има 4 титли в турнира, загуби първи сет в изданието през 2014 г.

Сърбинът направи пробив и в заключителния сет и при 5:4 гейма сервираше за трофея. Федерер обаче успя да върне брейка и да вкара частта в тайбрек. В него обаче властваше Ноле, който триумфира след повече от два часа игра.

"Беше невероятен мач! Беше много трудно, Роджър игра страхотно и за мен е винаги удоволствие да се изправя срещу него", заяви Новак Джокович, който спечели 42-а титла в кариерата си и първа през сезона.

"Лично аз съм много доволен. Мисля, че играх страхотен тенис и се забавлявах. Разбира се, бих желал да бях спечелил още няколко точки в края, но Новак го направи, за което го поздравявам", коментира Федерер.

При жените титлата е за Флавия Пенета от Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини