Българите започват с Ирландия и Германия на ЕП



08-02-2014 00:00 | Станко Димов
Бадминтонистите от националните отбори на България за жени и мъже започват на 11 февруари в европейското първенство в Базел, Швейцария.

При дамите нашите са водачки на Група 3. В нея са още съставите на Ирландия, Холандия и Франция. Във вторник българките стартират с мач срещу ирландките, а след това са двубоите с "оранжевите" и французойките.

Националките са в състав Петя Неделчева, Линда Зечири, Габриела и Стефани Стоеви, Димитрия Попстойкова и Мария Мицова. Специалистите определят България за фаворит за първото място и класиране на четвъртфиналите1 въпреки, че нашето каре е наричано "група на смъртта", заради традиционните сили Холандия и Франция.

При мъжете съставът ни е в Група 2 заедно с водача Германия, Словения и домакините от Швейцария. Българите започват с мач срещу фаворита Германия. На 12 февруари е срещата с швейцарците, а ден по-късно те играят срещу Словения.

В състава са Пейо Бойчинов, Благовест Кисьов, Гергин Недялков, Стилиян Макарски, Иван Филипов, Филип Шишов и Саркис Агопян.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини