Дипломати и приятели се срещнаха на турнир по скуош



25-01-2014 00:00 | Станко Димов
Първият турнир по скуош „Дипломати и приятели“, се проведе в „София скуош център“, на територията на Търговски център „Европа“.

Представители на пет посолства, на Министерството на външните работи, Министерския съвет, Президентството и техни приятели показаха завидно майсторство с каучуковото топче. Най-многобройна беше групата на посолството на Кралство Нидерландия, водена лично от Н. Пр. Том ван Оорсхот, който беше един от инициаторите на атрактивния турнир.

В оспорвания финал Светослав Станков – експерт в дирекция „Човешки права“ на МВнР, се наложи над Дон Амишай от посолството на Държавата Израел с 11:7, 11:8.

Третото място си поделиха Димитър Иванов от норвежкото посолство и Йоша Щотфанг от мисията на Германия.

Призьорите бяха наградени от Атанас Младенов, директор на дирекция „Държавен протокол“. Специален плакет за приноса му за развитието на скуоша в България получи посланик Ван Оорсхот от racketi.com.

Участниците в турнира решиха да го направят традиционен и съвсем скоро да бъде организирано и второто издание на състезанието в спорта, обявен от „Форбс“ за най-здравословния.

След края на турнира демонстративен двубой изиграха двама от най-добрите състезатели на страната – националите Стелиян Станков и Стоил Жилев, под зоркия поглед на председателя на БФСкуош Росица Лисичкова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини