Ли На и Цибулкова в мача за титлата



23-01-2014 00:00 | Станко Димов
Китайката Ли На за втора поредна година и за трети път в последните четири години ще играе на финала на Откритото първенство на Австралия по тенис. Там я очаква №20 в схемата Доминика Цибулкова, която стана първата словачка, която стига до мач за титлата в турнирите от Големия шлем.

Четвъртата поставена Ли победи канадската тийнейджърка Йожени Бушар с 6:2, 6:4. Азиатката доминираше от самото начало на двубоя и проби на два пъти за 3:0 гейма. В крайна сметка фаворитката затвори сета само за 28 минути. Във втория сет 30-ата поставена Бушар стигна до пробив за 2:0. От този момент започна обрата и Ли На заслужи мястото си на финала в Мелбърн, където ще се опита да вземе първа титла.

"Миналия път беше малко тежко, така че ще се опитам да направя следващата крачка. Мисля, че играя по-мощно и съм по-стабилна", заяви китайката след срещата.

В другия полуфинал Доминика Цибулкова продължи сензационния си път и разби №5 Агнешка Радванска с 6:1, 6:2. След 2:1 в първия сет 160-сантиметровата тенисистка от Братислава наниза осем поредни гейма.

Полякинята стигна до 2:4 във втората част, но за повече нямаше сили. В последния гейм Цибулкова поведе с 40:0 при сервис на Радванска и ликува още при първата възможност, след като топката от форхенд на съперничката спря в мрежата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини