Иванович пак победи Стоусър



17-01-2014 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович си осигури осминафинал срещу Серина Уилямс на Откритото първенство на Австралия по тенис. 14-ата в схемата чаровна сръбкиня надделя над местната любимка Саманта Стоусър след 6:7(8), 6:4, 6:2 за повече от два часа игра.

Ана записа последната си победа за 2013 година точно срещу Стоусър. В София, на Турнира на шампионките белградчанката се наложи в мач от групата с 6:2, 5:7, 6:2.

С небивал драматизъм ще се запомни първия сет, продължил 65 минути. При 5:3 за австралийката Иванович сервираше за оставане, но съперничката й стигна до мачбол. Вторият сервис на Ана бе обявен за аут и частта изглеждаше загубена. Тя обжалва и "ястребовото око" показа, че топката е закачила линията. Това окуражи европейката и тя направи серия до 6:5 гейма. После се стигна до тайбрек. В него при 6:5 точки за Иванович тя се изхитри да направи двойна грешка на сетпойнта. При 7:7 заваля силен дъжд. Бившата номер едно в света искаше спиране, но то дойде след неин пропуск. В крайна сметка Стоусър, която спря пътя на Пиронкова, затвори при шестата възможност сета.

В следващите части бившата финалистка в Мелбърн доминираше. Тя измъкна втория сет, а в третия дръпна с 5:2 и сервираше за мача. Иванович поведе с 40:15 и приключи при първата възможност.

Световната номер едно Серина Уилямс нямаше такива проблеми и победи рутинно словачката Даниела Хантухова с 6:3, 6:3. Американката е спечелила и четирите си двубоя срещу Ана Иванович, като не е дала и сет на съперничката си.

Другите три осминафинални двойки, които бяха определени днес, са Кейси Делакуа - Йожени Бушар, Ли На - Екатерина Макарова и Ангелик Кербер - Флавия Пенета.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини