Пиронкова отпадна във втория кръг в Мелбърн



15-01-2014 00:00 | Станко Димов
Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Шампионката от Сидни отстъпи на №17 в схемата Саманта Стоусър с 2:6, 0:6 след един час и 7 минути игра на централния корт в Мелбърн "Род Лейвър Арина".

Цвети стигна до точка за пробив в третия гейм, но Стоусър се спаси. В следващия австралийката поведе с 40:0, но Пиронкова не се предада и измъкна сервис гейма си. За съжаление българката продължи да има проблеми с първия си сервис и съперничката й проби за 4:2, след което успя и да затвърди. При 3:5 Цветана сервираше за оставане в сета. Стоусър обаче го спечели на нула и така взе първата част след 39 минути игра.

И във втората част австралийката дръпна с пробив за 2:0. Във втория гейм Цвети показа признаци на съживяване и прекъсна серията на съперничката от 12 спечелени точки, но все пак допусна брейк. След третия гейм Пиронкова, която очевидно трудно се придвижваше по корта поиска лекарска помощ за превързаното си ляво бедро. След това картината не се промени - 0:40 след двойна грешка на 26-годишната пловдивчанка. При 0:5 тя подаваше за оставане в двубоя. Лидерката на националния отбор прояви характер и от 0:40 отрази три мачбола с добре насочен начален удар и дори стигна до точка за спечелване на гейма. При четвъртата възможност Саманта Стоусър затвори двубоя.

Цветана си тръгва от Австралия със 70 точки за световната ранглиста, където е №57 сега. От началото на сезона тя изигра общо 12 двубоя и записа общо 10 победи, като връх в представянето й беше титлата от турнира в Сидни, която извоюва на 10 януари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини