Лазов и Стаматова с нови успехи



29-11-2013 00:00 | Станко Димов
Националът Александър Лазов се класира за финала на единчино и на двойки на международния турнир по тенис в Ларнака, Кипър, която е с награден фонд 10 000 долара. Юлия Стаматова пък достигна до полуфиналите в Ретимно, Гърция.

Лазов преодоля сърбина Ласло Джере с 6:3, 6:2 и така си върна за загубата от същия съперник миналата седмица на четвъртфинал на фючърса в Никозия. За 23-годишния левичар от Пазарджик това е първи финал на единично за сезона.

За титлата Александър Лазов ще спори с четвъртия поставен Ерик Крепалди от Италия.

По-късно днес българинът излезе във финала на двойки. Заедно с украинеца Владислав Манафов те загубиха срещу Панфил (Полша) и Карпен (Румъния) след 6:2, 1:6, 8-10. Лазов и Манафов водеха с 8:5 точки в дългия тайбрек, но след това изгубиха пет поредни разигравания, а с това и титлата.

Третата в схемата Юлия Стаматова победи днес Лий Ор от Израел с 6:3, 6:4 и се класира на полуфинал на турнира в Ретимно (10 000 долара). За достигане до финал левичарката от София ще спори с втората поставена Лизане ван Рийт от Холандия.

Стаматова стигна до полуфинал и на двойки. Тя игра заедно с белгийката Стефи Дистелманс и двете отстъпиха в тази фаза на британките Аскю и Дън с 4:6, 2:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини