Сърбия - Чехия 1-1 на финала



15-11-2013 00:00 | Станко Димов
Новак Джокович хвърли в делириум зрителите в зала "Београдска Арена", след като спечели първия мач от 101-ия финал на Davis Cup срещу защитаващия титлата си отбор на Чехия. Веднага след това обаче Томаш Бердих изравни резултата от първия ден на 1-1.

Ноле даде аванс на Сърбия, като се справи с Радек Щепанек със 7:5, 6:1, 6:4 след малко повече от два часа игра. За Джокович това беше 23-а поредна победа.

Първият сет беше много равностоен. Първата ракета на домакините натисна в заключителния 12-и гейм. Той поведе с 40:15 при сервис на чешкия ветеран и реализира още първия сетбол с минаващ удар.

Във втория Новак беше неудържим. А в третата част белградчанинът постигна решителен брейк за 5:4. На няколко пъти бившият водач в световната ранглиста призоваваше публиката да го подкрепя по-мощно и всеотдайно. В десетия гейм Джокович вдигна победоносно ръце, след като лобът на Щепанек излезе в аут.

"Опитавах се да бъда агресивен и да миксирам добре играта. Първата част беше трудна, но след като я спечелих, се почувствах по-добре. Беше важно да спечеля първата среща от финала. Щастлив съм от това и че играем у дома пред пълна зала, която ще ни помогне да победим", заяви Ноле след успеха.

Във втория сингъл в петък Томаш Бердих не даде никакви шансове на Душан Лайович и го победи с 6:3, 6:4, 6:3, за да възстанови паритета във финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини