Халеп е вече на полуфинал



30-10-2013 00:00 | Станко Димов
Поставената под №1 в основната схема Симона Халеп записа втори пореден успех в Група „Сердика” на Garanti koza WTA Tournament of Champions. Румънката се справи с 2:0 сета с Ализе Корне (Франция), като по този начин си гарантира участие на полуфиналите в надпреварата. В отделните части Халеп се наложи 6:4, 6:4 след 93 минути игра.

Първият сет на срещата бе значително равностоен. Халеп бе тази, която първа съумя да се справи с подаването на съперничката си и поведе с 3:1. Корнер обаче бързо успя да навакса изоставането и изравни за 3:3. В седмия гейм последва нов пробив за румънката, който се оказа напълно достатъчен да поведе в резултата с 6:4.

Силните изяви на поставената под №1 в схемата продължиха и в началото на втората част и тя поведе с 4:1 гейма след цели 3 пробива. В следващите минути двете си размениха по още няколко пробива, а печеливша от цялата ситуация излезе Халеп, която се поздрави с втора поредна победа.

Саманта Стосър също започна успешно в София. В група "Средец" тя се наложи с 6:3, 6:3 над Елена Веснина.

В четвъртък Цветана Пиронкова излиза срещу Елена Веснина в решителен двубой от 19 часа. Преди това, от 17 часа, е мачът между Ана Иванович и Саманта Стосър. Късният двубой е Симона Халеп - Елена Свитолина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини