Сара Боевска заминава за академията на Крис Евърт



03-10-2010 13:28 | Николай Драгиев

14-годишната Сара Боевска проби при жените. Още при първото си участие в международен турнир дъщерята на олимпийския ни шампион от Сидни 2000 - Гълъбин Боевски, преодоля квалификациите и намери място в основната схема.

 

Това стана на турнира в Добрич "Изида къп" ($10 000), където талантливата ни състезателка победи с 2-1 сета (4-6 6-2 6-3) с 4 години по-голямата от нея Александра Митровска, съобщиха от пресцентъра на надхпреварата.

 

"Радвам се, че успях да намеря място в основната схема и дано да продължавам да побеждавам. Винаги искам да спечеля турнира. Ще играя във всеки мач за победа. След Добрич заминавам за Америка. Ще бъда в академията на Крис Евърт.

 

"Преди това ще играя три международни турнира в САЩ, като първият ще бъде в Атланта. По-късно ще участвам в още три турнира - Ориндж боул - до 14 и до 16 г. и Еди Хер - до 14 г.," обясни Сара.

 

Тя сподели още, че вече има самочувствие, когато излезе на корта срещу по-големите. "Мисля си, че мога да ги побеждавам. Всяка една победа ме прави по-уверена", категорична е тенисистката.

 

"Искам да спечеля Ролан Гарос. Идол ми беше Ана Иванович, но нещо започна да се проваля. Сега симпатизирам на Ким Клайстерс. Искам точно срещу нея да играя във Франция. Дано да продължи да играе, за да мога да имам честта да я срещна на корта.

 

"Искам да играя добре на ITF турнирите, които ми предстоят и това да ми даде възможност да намеря място в Откритото първенство на Франция при девойките още следващото лято", добави Боевска.

 

Тя призна, че нейният баща е всичко за нея. "В тениса са съм благодарение на него. Той ми е спонсор, а като родител е винаги до мен. От него знам и как да стигна до победата", заяви още талантливата тенисистка.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини