Италианка на полуфинал на US Open



02-09-2013 00:00 | Станко Димов
Роберта Винчи се класира на четвъртфинал на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Това стана факт, след като в италиански сблъсък десетата поставена се наложи над квалификантката Камила Джорджи с 6:4, 6:2 минута преди да завали дъжд в Ню Йорк. Със сигурност ще има отново италианка на полуфинал, защото тя ще играе с Флавия Пенета.

Двубоят започна отлично за Джорджи, която поведе с 4:1 гейма и наниза няколко ефектни уинъра. От този момент Винчи влезе в ритъм, а младата й съперничка, която е една от сензациите на US Open, започна да прави грешка след грешка. Така 30-годишната Роберта взе седем поредни гейма, за да вземе първия сет и да дръпне с 2:0 гейма във втория.

Камила Джорджи се поокопити, но до края така и така не успя да настигне своята опонентка. За Винчи това е втори пореден четвъртфинал в Ню Йорк.

Нейната съперничка ще бъде Флавия Пенета от Италия, която победи с 6:2, 7:6(2) румънката Симона Халеп. Мачът беше спрян заради дъжда при 6:2, 4:5 за Пенета. Флавия взе първата част и водеше с пробив, но тенисистката от Констанца го върна. Прекъсването дойде при сетбол за Халеп при 40:30. При доиграването обаче Флавия го спаси, вкара сета в тайбрек, където беше убедителна

Даниела Хантухова от Словакия също продължава, след като спря елиминиралата Пиронксва американка Алисън Риск с 6:3, 5:7, 6:2.

Вече са известни три от четвъртфиналните двойки на Откритото първенство на Съединените щати. Това са Серина Уилямс – Карла Суарес-Наваро и Ли На – Екатерина Макарова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини