Пиронкова отпадна след дъжда



20-06-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цветана Пиронкова загуби от третата поставена Карла Суарес Наваро от Испания с 6:2, 4:6, 4:6 в четвъртфинален двубой на турнира на трева в Хертогенбош, Холандия. Мачът беше спрян заради дъжд в третия сет при 2:0 за българката. А след продължилата близо два часа пауза българката изгуби темпо.

Пловдивчанката започна по отличен начин двубоя и бързо поведе с 4:0 гейма. Испанката стигна до 2:4, но Цвети не допусне да се стигне до обрат и затвори частта в своя полза.

Във втория сет имаше сериозна гонитба в резултата. Наваро дръпна с 3:0, но Пиронкова върна пробива при 2:3. Последва нова размяна на брейкове, преди българката да изравни за 4:4. В следващите два гейма иберийката беше по-концентрирана и успя да измъкне сета.

В решителната част Цветана започна с пробив, който затвърди веднага за 2:0. За съжаление веднага след това мачът беше спрян заради дъжд. При подновяването на играта Суарес Наваро беше по-концентрираната и взе четири поредни гейма. Българката все пак стигна до 4:4, но веднага след това беше отново пробита. В десетия гейм Пиронкова спаси два мачбола, но при третия капитулира.

"Доста тежък мач, който се проведе и при тежки условия, както физически така и психически - коментира Цвети пред официалния си сайт. - Аз имах всички шансове за победа, особено преди да ни прекъснат заради дъжда. Бях намерила правилното темпо и играта вървеше в моя полза, но уви. След паузата нещата изглеждаха по коренно различен начин, Карла започна много силно и не трепна до края на мача.Това е тенисът, особено в тази част на сезона. Тези прекъсвания заради дъжд не са необичайни. Все пак определям изминалата седмица като добра за мен - изиграх 3 хубави мача. Сега гледам напред - към "Уимбълдън".

Тя си тръгва от Холандия със 70 точки за световната ранглиста, където в момента е 65-а. В петък Цветана очаква жребия за Откритото първенство на Великобритания, което стартира на 24 юни в Лондон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини