Уилямс взе 16-а титла от Шлема



08-06-2013 00:00 | Станко Димов
Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс спечели титлата от Откритото първенство на Франция по тенис. На финала американката се наложи над шампионката от миналата година и втора в схемата Мария Шарапова с 6:4, 6:4 след един час и 46 минути игра на корт „Филип Шатрие“ в Париж.

Уилямс взе 16-и трофей на единично от Големия шлем и втори от Roland Garros след 2002 година. Тя стана най-възрастната шампионка в турнира от 1953-а със своите 31 години и 9 месеца.

Драматичните събития започнаха още в първия гейм. Маша губеше с 0:40, но съумя да спечели подаването си. След това приятелката на Григор Димитров проби, а в третия гейм поведе с 50:15, преди Серина да се пробуди и да направи рибрейк. Американката стигна до 4:2, но после Шарапова с нов пробив изравни при 4:4. Оттук до края Уилямс беше по-точната и тя затвори сета след 51 минути игра.

И във втория Шарапова трябваше да спаси 5 точки за пробив, преди да вземе подаването си след цели 12 минути. Серина стигна до брейк за 2:1. До края рускинята не успя да го върне. В десетия гейм тя стигна до две шампионски титли и приключи с ас.

„Беше много трудно днес, бях нервна, защото исках да спечеля на всяка цена. Радвам се, че успях да го направя. Направо е невероятно след 11 години да спечеля на същия този корт нова титла. Аз съм почти парижанка, защото прекарвам много време тук“, каза кокетно на френски Уилямс в интервюто си на корта. Към трофея тя получи и чек за 1,5 милиона евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини