Рафа се поздрави с победа за рождения ден



03-06-2013 00:00 | Станко Димов
Рафаел Надал си направи отличен подарък за 27-ия рожден. Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Франция испанец победи с 6:4, 6:1, 6:3 Кеи Нишикори от Япония и се класира за четвъртфиналите на турнира от Големия шлем.

Рафа нямаше проблеми срещу азиатския си съперник и затвори двубоя за малко по-малко от два часа игра. Това беше най-добрият мач на левичаря от Манакор в това издание в Париж.

След последната точка публиката на „Филип Шатрие“ запя „Честит рожден ден!“, а организаторите изненадаха седемкратния шампион с многоетажна торта, увенчана с тенис ракета.

„За мен е много специално да празнувам рождения си ден на централния корт тук. Публиката е много мила и ме трогна с поздравите си. Благодаря!“, каза развълнуваният Надал.

Следващият съперник на испанеца е Станислас Вавринка. Швейцарецът спечели от 0-2 сета срещу местния любимец Ришар Гаске след 6:7, 4:6, 6:4, 7:5, 8:6 след повече от 4 часа игра.

Световният номер едно Новак Джокович загуби сет, но също е на четвъртфинал. Сърбинът надигра Филип Колшрайбер от Германия с 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. След като отстъпи в първата част, Ноле заигра на високо ниво и направи ранни пробиви в следващите сетове, за да си осигури успеха.

Джокович ще играе отново срещу германец. Това е Томи Хаас, който беше безкомпромисен срещу руснака МИхаил Южни и го победи с 6:1, 6:1, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини