Надал пак загуби сет, но продължава



31-05-2013 00:00 | Станко Димов
Защитаващият титлата си от Откритото първенство на Франция по тенис Рафаел Надал във втори пореден мач загуби сет, но продължава напред в Париж. Испанският левичар се наложи над Мартин Клижан от Словакия с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3 и се класира за третия кръг след два часа и 44 минути игра.

Словакът, който е №35 в света, проби в деветия гейм на първия сет и го затвори с ас на втори сервис. Така за Рафа се повтори началото от мача срещу Даниел Брандс. След това Надал заигра на максимални обороти. Той дръпна с 4:0 гейма и набързо изравни частите. В третия сет седемкратният шампион на Roland Garros поведе с пробив с 3:2, но след това Клижан изпусна два шанса за връщането му.

Следващият съперник на Рафаел Надал е италианецът Фабио Фонини.

Ветеранът Томи Хаас също продължава, след като надви младия американец Джак Сок със 7:6(3), 6:2, 7:5. Така германецът стана първия тенисист над 35 години, който стига трети кръг в Париж след Йонас Бьоркман през 2007-а.

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер продължава по график. Вторият в схемата швейцарец отстрани Жулиен Бенето от Франция с 6:3, 6:4, 7:5.

При дамите шампионката от миналото издание Мария Шарапова доигра набързо мача си срещу Йожени Бушар от Канада и след като спечели гейм и половина приключи с крайното 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини