Скуошът остана в борбата за 2020 г.



30-05-2013 00:00 | Станко Димов
Международният олимпийски комитет обяви на сесията си в Санкт Петербург,Русия, краткия списък от трите спорта, които ще се борят за единственото останало свободно място в програмата на игрите през 2020 г.

След гласуване бяха елиминирани пет от осемте кандидати - карате, ролкови спортове, спортно катерене, водни ски и китайското бойно изкуство у-шу. На 8 септември в Буенос Айрес ще се проведе финалалното гласуване, в което конкуренти на борбата ще бъдат скуошът и бейзбол/софтбол.

"Това е една добра комбинация от отборни и индивидуални спортове", заяви след гласуването вицепрезидентът на МОК Томас Бах.

Вотът премина през няколко етапа. В първия кръг борбата спечели, след като получи 8 от 14-те гласа. Във втория кръг бейзболът/софтболът победи с 9:5 в директен спор каратето. В третия кръг скуошът спечели осем гласа срещу четири за у-шу и два за спортното катерене.

Скуошът се конкурира за място в олимпийската програма за трети път, но никога не е бил толкова близо до влизане. Резултатите от гласуването дават аванс на борбата, въпреки че МОК обяви, че иска да има нов спорт на Игрите след 7 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини