Цвети загуби след обрат в Маракеш



25-04-2013 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Цветана Пиронкова допусна един от най-неприятните обрати в своята кариера. Тя отстъпи на испанката Лурдес Домингес Лино с 6:1, 4:6, 3:6 след повече от два часа битка на турнира в Маракеш, Мароко, който е от категория "Интернешънъл".

Пловдивчанката водеше с 6:1, 3:0, като спечели девет поредни гейма, но се получи голям спад в играта й, който попречи на националката да стигне до втори четвъртфинал за годината след този в Хобарт през януари.

Цвети избра да сервира, но беше пробита. Пловдивчанката показа, че това е било случайност. Пиронкова наложи напълно волята си, спечели следващите шест гейма, а с това и сета. Първата част продължи 31 минути.

Българката продължи блестящата си серия и стартира с пробив втората част. В следващия гейм Цветана отрази двете опасности за връщане на пробива, след което затвърди за 2:0. Последва нов брейк за Цветана. Лино най-сетне успя да прекъсне негативната серия и след девет поредни загубени гейма върна единия пробив за 1:3. В шестия гейм Пиронкова отрази три брейкбола, преди да вземе подаването си за 4:2.Испанката успя да изравни при 4:4.За съжаление в десетия гейм Лино направи още един пробив, който беше с цената на сет.

Пиронкова стартира и третия сет с пробив. В следващия гейм тя поведе с 40:15, но допусна рибрейк. Тенисистката от Барселона направи нов пробив за 3:1. При 5:1 Лино сервираше за спечелване на срещата. Цветана обаче не се предаде и проби на нула. След това българката успя да спечели подаването си за първи път от средата на втория сет. В следващия гейм обаче ветеранката стигна до мачбол и го реализира.

За осминафинала си в Маракеш Цветана взе 30 точки за световната ранглиста, където е №53 в момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини