Григор с бърз успех в Монако



14-04-2013 00:00 | Станко Димов
Най-силният тенисист на България в историята Григор Димитров започна сезона на клей с убедителна победа. 21-годишният хасковлия победи с 6:3, 6:2 за 76 минути игра Ксавие Малис и така се класира за втория кръг на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Монте Карло.

Гришо направи два пробива в първия сет и допусна един. Във втората част той доминираше напълно срещу 11 години по-възрастния белгиец. Димитров направи нови два брейка и не допусна опонента си да се добере до точка за пробив. В заключителния гейм българинът сервираше за победата. Стигне се до 30:30, но той спечели следващите две разигравания, а с това и мача.

Димитров завърши с 4 аса, 6 двойни грешки и 60 процента вкаран първи сервис и 70 процента спечелени точки при разиграването му. За успеха Григор взема 45 точки за световната ранглиста, където е №35, както и 17 235 евро от наградния фонд в княжество Монако.

В следващия кръг Гришо се изправя срещу осмия поставен Янко Типсаревич. Сърбинът почива в първия кръг. Той е сред най-неудобните съперници на българина, като го е побеждавал и в трите им досегашни двубоя, без да загуби и сет. Типсаревич, който е №10 в класацията на АТР, спечели сблъсъците през 2011 година в Ийстборн и Вашингтон и през миналия сезон в Маями.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини