Дел Потро спря серията на Ноле, чака Надал на финала



17-03-2013 00:00 | Станко Димов
Аржентинският гигант Хуан Мартин дел Потро се класира за финала на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Индиън Уелс, където ще играе срещу Рафаел Надал.

Делпо победи световния номер едно Новак Джокович с 4:6, 6:4, 6:4 и така прекъсна серията му от 22 поредни победи след два часа и 49 минути игра.

След разменени сетове, сърбинът поведе с 3:0 гейма в решителната трета част. Но Кулата от Тандил отвърна на предизвикателството, върна пробива, а и направи още един за 5:4. Веднага след това Дел Потро сервираше за място на финала. Седмият поставен стигна до мачбол и го реализира с ас, при който топката профуча с 214 км/ч.

„Не заслужавах да победя днес. Изпуснах много шансове във втория и третия сет заради непредизвикани грешки. Движех се лошо. Поздравявам моя съперник. Той се върна от 0:3 заради бойния си дух и моята загуба на концентрация. Заслужаваше да спечели, защото беше хладнокръвен във важните моменти и играеше правилните удари“, анализира Джокович, за когото това беше първа загуба от октомври 2012 година, когато отстъпи на друг гигант – Сам Куери, във втория кръг в Париж. В Индиън Уелс белградчанинът се наложи над Григор Димитров в трети кръг.

В другия полуфинал завръщащият се триумфално Рафаел Надал победи чеха Томаш Бердих с 6:4, 7:5. Испанският левичар направи един пробив в първия сет, а във втория показа характер и се върна от 3:5 гейма, за да триумфира.

„За мен е напълно неочаквано да стигна до финала. Но това се случи и аз съм много щастлив от това, което се случи през последния месец. Не е лесно да се завърнеш след сериозна контузия, която не ти е позволявала да играеш 7 месеца в турнири, и да запишеш победи над трима от Топ 10 като Давид Ферер, Бердих и Федерер. Чувствам се комфортно тук“, заяви Рафа, който е двукратен шампион.

Ако вземе титлата в Калифорния, Надал ще поведе еднолично в класацията на „Мастърс 1000“ сериите с 22 титли – с една повече от Роджър Федерер.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини