Надал победи лесно Федерер



15-03-2013 00:00 | Станко Димов
Двукратният победител от турнира от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс Рафаел Надал се справи убедително със защитаващия титлата си Роджър Федерер и се класира на полуфинал.

Испанският левичар се наложи с 6:4, 6:2 за един час и 24 минути. Двамата титани на съвремения тенис се срещнаха толкова рано за първи път от 2004 година, когато Рафа спречели първия им двубой, който беше в третия кръг в Маями. Той води вече с 19-10 победи в преките си сблъсъци с швейцареца.

Петият поставен Надал разчиташе лесно сервиса на втория в схемата Федерер и беше по-агресивният състезател. Рафаел стигна до пробив в седмия гейм след минаващ удар от бекхенд по диагонала. При 3:5 Роджър спаси при свое подаване два сетбола, но в следващия гейм капитулира. Той се оплакваше от болки в гърба

Левичарят от Манакор стартира ураганно втората част и поведе с 3:0 гейма с два пробива. Веднага след това рекордьорът по титли от Големия шлем стигна до първата си точка за брейк и когато го реализира, не сдържа емоциите си. Надал не се притесни особено и наниза нов пробив за 5:2, като се възползва от множеството грешки на съперника. След това Рафа спокойно затвори мача.

За класиране на финала 26-годишният испанец ще трябва да преодолее удобния му Томаш Бердих. Чехът отстрани южноафриканския великан Кевин Андерсън с 6:4, 6:4.

При жените не се състояха двата четвъртфинала Виктория Азаренка - Каролине Возняцки и Ангелик Кербер - Саманта Стоусър. Без игра заради контузии се класираха Возняцки и Кербер, които ще определят втората финалистка в Индиън Уелс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини