Рускиня на финала в Индиън Уелс



14-03-2013 00:00 | Станко Димов
Със сигурност ще има руска тенисистка на финала на турнира от категория "премиер задължителен", който се провежда в Индиън Уелс, Калифорния. Това стана факт, след като в първия полуфинал се срещат Мария Шарапова и Мария Кириленко.

Втората поставена Шарапова се наложи със 7:6(6), 6:2 над италианката Сара Ерани в повторение на финала от Roland Garros. В първата част Маша положи неимоверни усилия, за да спечели. Но във втората диктуваше условията и направи три пробива.

След срещата финалистката от миналата година каза, че това със сигурност не е бил най-добрият й двубой. Шарапова допълни, че следващата й съперничка е в отлична форма и че винаги е трудно да се играе срещу сънародничка.

Приятната изненада на турнира Кириленко пък спря пътя на петата поставена Петра Квитова след 4:6, 6:4, 6:3. В предишния кръг московчанката елиминира и третата Агнешка Радванска.

"Най-сетне стигнах до полуфинал тук! Играя за десети път и съм много щастлива, че успях да го постигна. Имах известни проблеми с коляното в първия сет, но продължих да се боря и успях", коментира Мария.

В другите два четвъртфинала тази вечер двубоите са Виктория Азаренка - Каролине Вожняцки и Анжелик Кербер - Саманта Стоусър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини