След година отново хитът Федерер - Надал



14-03-2013 00:00 | Станко Димов
Великото съперничество Роджър Федерер - Рафаел Надал е извадено от забвение и 29-ото му издание ще се състои на четвъртфиналите на Индиън Уелс. За последно двамата велики тенисисти се срещнаха преди година на същия турнир, когато Федерер победи на полуфинала в два сета. Роджър и Рафа стигнаха много трудно до предстоящия сблъсък. Продължава и водачът Новак Джокович.

Рекордьорът по титли от Големия шлем взе швейцарското дерби срещу Станислас Вавринка с 6:3, 6:7(4), 7:5 след повече от два часа игра. Роджър водеше с 5:4 във втория сет и сервираше за мача, но допусна пробив. След това Вавринка измъкна и тайбрека, за да изравни частите. Той постигна брейк и за 2:1 в решителния сет, но след това Федерер заигра на високо ниво и стигна до победата с пробив в 12-ия гейм.

"Беше отново много равностоен мач. Да, може би трябваше да го спечеля в два сета, но Стан игра добре, за да остане в срещата. В края не знам как успях. Може би опитът ми помогна, а може би бях малко по-хладнокръвен, а и имах повече късмет", коментира 31-годишният баща на близначки, който води вече с 13-1 победи на своя приятел.

В последния мач за вечерта Надал надделя над латвиеца Ернестс Гулбис след 4:6, 6:4, 7:5 след повече от два часа и половина на корта. Испанският левичар спечели само две точки повече от своя съперник, който тръгна от квалификациите в Калифорния. Рафа проби в 11-ия гейм на третия сет, а след това затвори мача.

Надал води с 18-10 победи в двубоите срещу Федерер.

В друг интересен четвъртфинал ще се срещнат Анди Мъри и Хуан Мартин дел Потро. Британският олимпийски шампион спря аржентинеца Карлос Берлок със 7:6, 6:4. Делпо пък беше категоричен срещу ветерана Томи Хаас - 6:1, 6:2.

В мач от вечерната сесия Новак Джокович преодоля тенисиста, срещу когото за последно записа загуба миналата година - Сам Куери. Този път Ноле не беше склонен на компромис и победи с 6:0, 7:6(6). След отличен първи сет белградчанинът се поотпусна и след разменени пробиви се стигна до тайбрек. В него Джокович повнеде с 5:1 точки, а при 6:4 стигна до два мачбола, които американският гигант отрази. при третия обаче Новак успя. Следващият опонент на сърбина е Жо-Вилфред Цонга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини