Кириленко спря Агнешка, чака Квитова



13-03-2013 00:00 | Станко Димов
Рускинята Мария Кириленко поднесе първата сериозна изненада на турнира в Индиън Уелс, който е от категория "премиер задължителен". Тя отстрани третата поставена Агнешка Радванска от Полша след 6:1, 4:6, 7:5 и се класира на четвъртфинал.

Московчанката, която е №13 в схемата, губеше с 1:3 в решителния трети сет, но успя да навакса. Кириленко имаше пет поредни загуби от Радванска, като в последните два мача помежду им рецултатът беше 7:5 в третия сет.

"Винаги е трудно, когато играем една срещу друга. Като дежа вю е - един и същи резултат, нещата се повтарят. Но днес имах повече късмет и успях да спечеля", коментира рускинята.

Следващата съперничка на Мария Кириленко е №6 Петра Квитова. Чешката левичарка победи сънародничката си Клара Закопалова с 6:2, 6:3.

Водачката в схемата Виктория Азаренка пък победи и сестрата на полякинята - Урсула Радванска, с 6:3, 6:1. Проблем за тенисистката от Беларус е обаче травмата в глезена, която я мъчеше по време на мача.

Бившата шампионка в Индиън Уелс Мария Шарапова също е на четвъртфинал. Втората поставена рускиня се наложи над испанката Лаура Аруабарена-Весино със 7:5, 6:0. Шарапова очаква Сара Ерани в повторение от финала на Roland Garros. Синеоката италианка победи с 6:3, 6:2 Марион Бартоли от Франция.

Имаше още едно повторение. В репетиция на финала на Турнира на шампионките в София Каролине Вожняцки взе реванш и победи Надя Петрова със 7:6, 6:3. Датчанката се изправя срещу Азаренка в сблъсък на две бивши номер едно в световната ранглиста. В последния четвъртфинал играят Ангелик Кербер и Саманта Стоусър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини