Ясни са финалистките в Дубай и Мемфис



23-02-2013 00:00 | Станко Димов
Бяха определени финалистките в тенис турнирите за жени в Дубай (категория „премиер”) и в Мемфис (категория „интернешънъл”).

В Обединените арабски емирства за трофея ще спорят Сара Ерани и Петра Квитова. Италианката надигра своята сънародничка, партньорка на двойки и близка приятелка Роберта Винчи с 6:3, 6:3. Ерани печели за пети пореден път срещу нея. На двойки двете имат вече три титли от Големия шлем, след като триумфираха и в Мелбърн през януари.

Чешката левичарка Квитова пък преодоля бившата номер едно Каролине Возняцки от Дания с 6:3, 6:4, за да стигне до финала на турнира с награден фонд 2 милиона долара.

В щата Тенеси до мача за купата стигнаха третата поставена Забине Лизицки и Марина Еракович. Германката трябваше да се потруди доста, преди да надделее над седмата в схемата словачка Магдалена Рибарикова със 7:5, 7:5. Лизицки губеше в първия сет с 2:5 и спаси сетпойнт преди да вземе частта. Във втория историята се повтори и от спасена точка за сета при 4:5 Забине триумфира.

Новозеландката Еракович се класира за третия си финал след 6:2, 6:4 срещу Щефани Фьогеле от Швейцария. Победителката реализира и четирите си възможности за пробив и направи обрат от 2:4 във втората част. Марина, която е от хърватски произход, до момента няма титла от WTA. Миналата година тя падна на финала н Мемфис от София Арвидсон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини