Надал пак защити Федерер: Той е най-великият, не го отписвайте



06-10-2010 12:46 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал за пореден път се изказа повече от ласкаво за големия си съперник на корта Роджър Федерер. Испанецът е категоричен, че Федерер все още е прекалено добър, за да бъде отписван с лека ръка.

 

"Не мисля, че 2010 е слаба година за Федерер, напротив. Той спечели Australian Open и Мастърс 1000 турнира в Синсинати. Затова определено годината е добра за него", аргументира се Рафа.

 

"Много е трудно винаги да играеш на 100% от възможностите си. Това, което направи Роджър през последните 7, 8 години е невъзможно да бъде повторено. Невероятно е", коментира още Матадора.

 

Преди месец Надал стана 9-ият тенисист в историята, който печели титла от всички турнири от Големия шлем. Въпреки успехите си испанецът смята, че е прекалено рано и наивно Федерер да бъде отписван от плановете.

 

"Разбира се, че той ще се хвърли с всички сили в големите турнири. Играта му е на много, много високо ниво. Не забравяйте, че е почти невъзможно да си на топ ниво през цялата си кариера. Трябва да уважаваме постиженията му", каза още Надал. Испанецът прави фантастичен сезон, печелйки 3 от турнирите от Големия шлем и 3 от "Мастърс 1000" сериите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини