Пиронкова отстъпи в I кръг в Доха



12-02-2013 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна в първия кръг на големия турнир в катарската столица Доха, който е от категория "Премиер 5" и с награден фонд 2 369 000 долара. Тя отстъпи в оспорван двубой на Ромина Опранди от Швейцария с 6:7(2), 5:7 след

Пиронкова започна мача с нисък процент на вкаран първи сервис - малко над 30 процента. Опранди проби за 4:3 гейма, но пловдивчанката направи веднага рибрейк. При 5:4 Цвети стигна до сетбол, но швейцарката оцеля. В логичния тайбрек Опранди поведе с 6:1 точки и реализира втория си сетбол.

В следващата част 62-ата в света съперничка беше по-агресивна и в крайна сметка след няколко възможности проби сервиса на Пиронкова за 4:2. Българката реагира моментално и отново направи рибрейк. При 4:5 Цвети направи двойна грешка, която доведе до мачбол. Пиронкова го отрази и после взе подаването си. При 5:6 ситуацията се повтори.За съжаление Опранди поведе с 40:15 и този път приключи.

Цветана си тръгва от Катар с 1 точка за световната ранглиста и пропусната възможност да играе срещу световната номер едно Виктория Азаренка.

Българското участие обаче не приключва с Цвети. Александрина Найденова играе в турнира на двойки с бившата шампионка от "Ролан Гарос" Франческа Скиавоне. Двете получиха "уайлд кард" и започват с мач срещу Мервана Югич-Салкич (БиХ) и Сандра Клеменшиц (Ав).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини