Българи трети на ракетлон във Виена



04-02-2013 00:00 | Станко Димов
Голям успех постигна българският дует Николай Ангелов и Стелиян Станков на турнира по ракетлон от сериите Интернешънъл във Виена.

Двамата, които са световни вицешампиони на двойки, заеха третото място на състезанието, в което се играе последователно тенис на маса, бадминтон, скуош и тенис.

В двубоя за бронзовите медали Ангелов и Станков се справиха с австрийците Аущалер и Виндишбергер с 59:35 точки. Българите загубиха със 17:21 в тениса на маса, но после разбиха съперниците си в бадминтона - 21:8, и в скуоша - 21:6, което ги направи недостижими за опонентите им. Така Николай и Стелиян изобщо нямаше нужда да излизат на тенис корта.

При смесените двойки Ангелов и австрийката Кристине Зеехубер стигнаха до полуфинал и в крайна сметка се наредиха четвърти.

На единично в елитната дивизия Стелиян Станков стигна четвъртфинал, където срещна световния шампион Йеспер Ратцер от Дания и загуби. Варненецът се пребори за петото място в крайното класиране.

Тази година България ще бъде домакин на турнир от същата категория. Той ще се проведе от 28 до 30 юни в София в Националната спортна академия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини