Ашур с трета титла от Ню Йорк



25-01-2013 00:00 | Станко Димов
Световният първенец по скуош Рами Ашур стана едва третият състезател, който успява да спечели за трети път престижния Турнир на шампионите в Ню Йорк. При дамите младата майка Натали Гринам защити титлата си от миналата година.

На финала египтянинът Ашур успя да направи невероятен обрат срещу Грегори Готие от Франция и да надделее след 72 минути със 7:11, 6:11, 12:10, 11:3, 11:1. Готие беше властелинът на корта в първите два гейма и в част от третия. Африканецът стигна до геймпойнт при10:9 точки в третата част, но 30-годишният французин успя да вкара частта в продължения. В тях Рами обаче спечели и сложи началото на обрата. В последната част силите на Грегори привършиха и Ашур спечели лесно.

be" alt="Виж видео от финала">Виж видео от финала

„Бях изненадан, защото никога не бях виждал Грег толкова свеж и спокоен, както в първите два гейма. Той беше повече от перфектен. Аз продължавах да се боря обаче и успях. Да го победя в тази му форма е нещо изключително за мен”, призна егпитянинът при интервюто му на корта след мача.

При дамите 34-годишната Натали Гринъм от Холандия дублира трофея си от миналия сезон, след като се наложи над австралийката Кейси Браун с 11:6, 11:6, 11:5 за 42 минути игра на стъкления корт на централната гара в мегаполиса.

Интересното е, че Натали отстрани на полуфинал кака си Рейчъл Гринъм, която играе за Австралия, също в три гейма. На финала шампионката беше безапелационна и записа седма победа срещу Браун от също толкова двубои.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини