България започва с Холандия за Fed Cup



24-01-2013 00:00 | Станко Димов
Отборът на България започва с двубой срещу Холандия участието си в първа група на Евро-африканската зона на турнира Fed Cup в Ейлат, Израел. Това стана ясно след изтегления снощи жребий от главния съдия Роберто Раниери.

Мачът България – Холандия е на 6 февруари от 9:30 часа местно време, което е идентично с българското. България е в състав Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Изабелла Шиникова. „Оранжевите” разчитат на две тенисистки от Топ 100 – Кики Бертенс (№60) и Аранча Рус (№70).

И другите двубои на избраничките на капитанката Дора Рангелова в група „D” на турнира са от 9:30 часа. На 7 февруари е срещата с Люксембург, а на 8 февруари – срещу Словения. Победителят в групата играе с първия от група „В”, където са Великобритания, Унгария, Португалия и Босна и Херцеговина. Отборът, спечелил този двубой добива право да играе в плейоф за влизане в Световна група II.

„Срещата с Холандия може да се окаже фактически мач за първото място в групата ни, с оглед на съставите, които са заявили Словения и Люксембург. Въпросът е ние или те ще се аклиматизират по-бързо към обстановката и настилката. Дано ние сме и по-мотивираните и да успеем да спечелим важната среща”, коментира Дора Рангелова.

Отборът ни отлита за Израел на 4 февруари. Костова и Евтимова ще чакат направо в Ейлат, защото от 28 януари ще участват в същия курорт на турнир с награден фонд 75 000 долара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини