Азаренка загуби сет, но продължава



19-01-2013 00:00 | Станко Димов
Защитаващата титлата си от 2012 година на Откритото първенство на Австралия световна номер една в тениса Виктория Азаренка се класира по трудния начин на осминафиналите на турнира от Големия шлем. Третата в схемата Серина Уилямс също имаше известни затруднения за първи път тази седмица, но продължава.

Вика се наложи с 6:4, 4:6, 6:2 над американката Джейми Хемптън, макар че изоставаше с пробив в заключителния трети сет на „Род Лейвър Арина”. Звездата от Беларус загуби първи сет в Мелбърн, но записа десета поредна победа тук.

Хемптън, №63 в ранглистата, страдаше от болки в гърба и кръста, но оказа яростна съпротива. Тя се опитваше да приключва бързо точките. В резултат на това американката завърши с 41 печеливши удари срещу 17 на Азаренка. В третата част Виктория отстъпваше с 1:2, но след това се мобилизира, взе следващите пет гейма, а с това и двубоя.

„Тя поиска медицински таймаут, но след това нижеше уинъри от всяка точка на корта. Бях доста учудена. Чувствах се добре, но пропусках почти всеки удар. Джейми изненада всички днес. А пък аз трябва да подобря абсолютно всичко в моята игра”, заяви самокритично Вика.

На осминафиналите я очаква непоставената Елена Веснина. Рускинята, която взе титлата в Хобарт преди седмица, отстрани №16 в схемата Роберта Винчи след 4:6, 7:6, 6:4.

Серина Уилямс също е в четвърти кръг. Тя се наложи над японката Аюми Морита с 6:1, 6:3. 31-годишната американка, която не познава вкуса на загубата от миналото лято, взе безпроблемно първия сет. Във втория обаче Морита поведе с 3:0, след като постигна първи пробив в подаването на Уилямс в турнира. Винъс се измъкна с мощна игра и взе шест поредни гейма.

Серина постигна в първия сет и рекорден сервис, който изсвистя с 207 км/ч. Следващата съперничка на бившата номер едно е също рускиня. Това е 14-ата в схемата Мария Кириленко, която победи със 7:6, 6:3 Янина Викмайер от Белгия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини