Скуош турнир влезе в класация на Yahoo!



16-01-2013 00:00 | Станко Димов
Турнирът на шампионите по скуош, който започва на 18 януари в Ню Йорк е признат за едно от десетте спортни събития, които се провеждат на най-обичайни места.

Своеборазната класация е на интернет гиганта Yahoo! Турнирът, с официално име J.P. Morgan Tournament of Champions, се играе на жп гарата Grand Central в американския мегаполис, която е превърната в музей. Там се изгражда стъклен корт и трибуни за няколко хиляди зрители. Скуош състезанието е под №9 в подреждането.

Първото място е за тенис мач на площадка за хеликоптери на височина 215 метра. Роджър Федерер и Андре Агаси удариха няколко топки през февруари 2005 година в Дубай на площадката на знаменития хотел "Бурж ал Араб".

Тази година предстои 16-ото издание на турнира от Световните серии на PSA с награден фонд 115 000 долара. В състезанието вземат участие най-добрите. Водач е Джеймс Уилстроп, №2 е шампионът от миналата година Ник Матю, който спечели титлата във финал срещу Уилстроп. Четвърти поставен е световният шампион Рами Ашур, който се завръща на корта след контузия.

При дамите схемата се оглавява от ирландката Маделин Пери. Втора е Дипика Паликал от Индия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини