Федерер, Мъри и Серина по график



15-01-2013 00:00 | Станко Димов
Четирикратният шампион от Откритото първенство на Австралия Роджър Федерер изигра със стил първия си мач за годината. Вторият поставен швейцарец надигра с 6:2, 6:4, 6:1 Беноа Пер от Франция за час и 23 минути игра на "Род Лейвър арина" в Мелбърн.

Рекьордьорът по титли от Големия шлем започна и трите сета с пробиви и не срещна сериозна съпротива. В следващия кръг Федерер очаква победителя от мача между Николай Давиденко и Дуди Села.

Третият поставен Анди Мъри също не срещна трудности на старта. Олимпийският шампион преодоля холандеца Робин Хаасе с 6:3, 6:1, 6:3. 25-годишният британец, който има два загубени финала в Австралия, приключи за час и 37 минути мисията си. Следващият съперник на Мъри е португалецът Жоао Соуса.

При дамите водачката Виктория Азаренка победи с 6:1, 6:4 Моника Никулеску от Румъния. Вика положи максимални усилия във втория сет, за да обърне резултата от 0:3 гейма. Тенисистката от Беларус имаше проблеми с първия си сервис.

Третата поставена Серина Уилямс разгроми друга румънка - Едина Галовиц, с 6:0, 6:0. Американката навехна десния си глезен при 4:0 в първия сет и падна на корта. След медицинска помощ Серина се върна на корта и довърши мача.

Японката Кимико Дате-Крум стана най-възрастната тенисистка с победа на Australian Open. На 42 години и 109 дни тя се наложи убедително с 6:2, 6:0 над №12 в схемата и победителка от Турнира на шампионките Надя Петрова от Русия.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини