Радванска обра наградите на феновете



30-11-2012 00:00 | Станко Димов
Полякинята Агнешка Радванска получи признание от феновете при наградите на Женската тенис асоциация.

Състезателката от Краков бе избрана за фаворитка на почитателите в интернет. В борбата на общо 13 тенисистки за Ага гласуваха общо 42,8 процента от над 65 000 човека. Втора остана китайката Ли На с 27 процента от вота.

Радванска грабна и още две награди. Тя е фаворитка на феновете със своята страница във Фейсбук. За нея гласуваха 46,5 процента, а втора остана Мария Шарапова с едва 24.

Третия приз на полякинята е за видео на годината, за което също гласуваха хората. Битката на Агнешка с една оса получи 48,7 процента, а за кампанията Strong Is Beautiful останаха 24 процента.

За двойка, която е фаворит на почитателите на тениса, бяха избрани Серина и Винъс Уилямс. Сестрите взеха 36 процента от вота и така изпревариха Надя Петрова и Мария Кириленко (25,5%).

За Туитър страница на годината феновете определиха тази на Каролине Возняцки с 42 процента. Серина Уилямс е втора с 24,9.

С това приключи обявяването на наградите на WTA. Тенисистка на годината е Серина Уилямс, за двойка №1 бе избрана Сара Ерани-Роберта Винчи. Италианката Ерани беше определена и за най-прогресирала през сезона. Лора Робсън е новачка на 2012 година, а завръщането на годината е на Ярослава Шведова. Ким Клайстерс беше отличена за спортсменство, а за най-етична и отзивчива бе определена Винъс Уилямс.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини