Чехия на победа от купата



18-11-2012 00:00 | Станко Димов
Отборът на Чехия спечели мача на двойки срещу шампиона Испания и се нуждае от една победа в оставащите два двубоя, за да спечели стотния финал на Davis Cup, който се провежда в Прага.

При дуетите капитанът на домакините Ярослав Навратил направи пълна промяна и пусна Томаш Бердих и Радек Щепанек, вместо Минар и Росол. Това даде резултат и двамата победиха шампионите от мастърса в Лондон Марсел Гранойерс и Марк Лопес с 3:6, 7:5, 7:5, 6:3 след три часа и 18 минути игра.

Чехите успя да осъществят пълен обрат, бурно подкрепяни от зрителите в зала „О2”. В решителния четвърти сет Бердих и Щепанек осъществиха най-важния пробив. Това се случи за 4:2, когато испанците загубиха на нула подаването на Гранойерс.

В неделя двубоите са Бердих – Ферер и Щепанек – Алмагро.

Пак в събота ITF раздаде и първите седем награди за всеотдайност в Davis Cup. Отличия получиха рекордьорът по двубои на високо ниво – 66, Никола Пиетранджели от Италия и тенисистът, участвал в най-много двубои на всички нива – Доменико Вичини от Сан Марино (87).

Своите награди получиха още шампионите с Чехословакия през 1980 година Ян Кодеш и Томаш Шмид и испанците Маноло Сантана, Хуан Хисберт и Фелисиано Лопес. Общо 299 човека ще получат награди за представянето си в турнира. Единственият българин сред тях е Тодор Енев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини