Джокович завърши сезона с титла



13-11-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович спечели заключителния турнир на най-добрите тенисисти ATP World Tour Finals в Лондон. На финала сърбинът надделя над шампиона от предишните две издания Роджър Федерер със 7:6(6), 7:5 след два часа и 14 минути игра.

Мачът няма да остане в историята със своето качество, но бе изпълнен с драматични обрати. Швейцарецът тръгваше с пробиви и в двата сета, но борбеният Ноле успяваше да го настигне и да спечели частите, което му донесе втора купа от мастърси след 2008 година.

„За мен е огромна чест да бъда тук. С Роджър се изтощихме взаимно максимално днес. За мен винаги е привилегия да играя срещу него, така че благодаря за тази фантастична седмица”, заяви развълнуваният Джокович.

За успеха белградчанинът взе 1 760 000 долара от наградния фонд. Този сезон донесе на Новак титлата от Откритото първенство на Австралия, а в началото на ноември той си върна и първото място в световната ранглиста.

Федерер продължи да чупи рекорди и на 31 години. Той взе 17-ата си титла от Големия шлем на Wimbledon, навъртя над 300 седмици начело на класацията на АТР и стана първият с 40 и повече победи на мастърси.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини