Джокович и Федерер на финала



11-11-2012 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович се класира за финала на заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти, който се провежда в Лондон.

Сърбинът се наложи над Хуан Мартин дел Потро с 4:6, 6:3, 6:2 в мач, продължил повече от два часа в зала „О2”. За титлата Ноле ще спори с Роджър Федерер, който се наложи над Анди Мъри със 7:6(5), 6:2.

В първата част надхитрянето завърши в деветия гейм. Тогава аржентинецът проби за 5:4 и след това взе подаването си на нула, а с това и сета.

Вторият също беше на един брейк в предпоследния гейм. Той обаче беше на сметката на Джокович и дойде за 5:3. После сърбинът стигна до сетбол и го реализира, след като Дел Потро улучи топката с рамката на ракетата.

Ноле дръпна в решителната част с пробив на нула за 2:1. Световният номер едно продължи да доминира и постигна втори брейк за 5:2. Джокович беше безмилостен, взе сервис гейма си на нула и се класира на финала.

В късния мач шесткратният шампион Роджър Федерер започна трудно срещу британската надежда Анди Мъри. Шотландецът проби в началото и играеше по-добре. Постепенно 31-годишният швейцарец навлезе в ритъм и върна брейка в осмия гейм. От този момент до края Федерер бе властелинът на корта.

Федерер води с 16-12 победи на Джокович. Тази година те са си разделили по две победи. В началото на сезона Ноле записа два успеха на клей в Рим и Париж, а след това Роджър го надигра на Wimbledon и на финала в Синсинати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини